دکتر سعید بشردوست، متخصص بیماریهای داخلی، در گفتگو با خبرنگار مهر، از سیگار کشیدن به عنوان یک عامل بسیار مهم در بروز بیماری "برگر" نام برد.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در افراد غیرسیگاری کمتر مشاهده شده است، افزود: حداکثر شیوع این بیماری در مردان سیگاری 20 تا 40 ساله است.
این متخصص بیماریهای داخلی، ضمن تاکید بر ارتباط مستقیم مصرف تنباکو و بروز بیماری برگر، ادامه داد: این بیماری، وریدها و شریان های اعضای تحتانی، دست ها و پاها را تحت تاثیر قرار می دهد و آنها را دچار التهاب می کند.
بشردوست اختلال حرکت یا به اصطلاح لنگیدن در پاها و دست ها یا درد در این نواحی در هنگام استراحت را، از اولین نشانه های بیماری برگر عنوان کرد و گفت: سستی و سوزش در اندام های تحتانی، انگشتان، پنجه ها، دست ها و پاها، سفید شدن این اندام در رویارویی با سرما و زخم های پوستی به خصوص در دست ها، از دیگر نشانه های این بیماری است.
این متخصص بیماریهای داخلی، ترک کامل استعمال سیگار و مواد دخانی را تنها راه پیشگری از تشدید بیماری برگر دانست و افزود: افراد مبتلا به این بیماری در صورتی که به سیگار کشیدن خود ادامه دهند، مجبور به قطع عضو آسیب دیده خواهند شد.
نظر شما